Het pand van Bistro de Smederij

Bistro De Smederij is opgericht door Marco en Wilma Jansen. Per januari 2025 hebben zij de Smederij overgedragen aan Jim Dieks. Tegenover de bistro runnen Marco en Wilma Jansen eetcafé Jansen & Jansen. Zowel de bistro als het eetcafé en het café draaien dankzij een fantastisch team, waarvan ook zoon Sem en dochter Bo Jansen deel uitmaken. Sem als kok, Bo in de bediening.

“We hebben altijd al een klik gehad met deze smederij”

Jim Dieks is met ingang van januari 2025 de nieuwe eigenaar van bistro De Smederij. De 26-jarige Hengeloër werkt hier al sinds de opening in 2022 als chefkok. 

In bistro De Smederij zal de nieuwe eigenaar straks een belangrijke rol in de keuken blijven spelen, als ondernemer zal daar de rol van gastheer bijkomen. “Ook dat heeft Jim helemaal in zich”, verzekert Jansen. “Zorgen dat het plaatje staat, dat alles netjes is, dat de gasten met een goed gevoel naar huis gaan, dat kun je helemaal aan hem overlaten. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in. En als het nodig is, zijn wij in de buurt om hem te ondersteunen.”

De basis zal in de bistro onveranderd blijven. Het restaurant blijft gericht op de avond, er is hier geen lunch. Ook de feesten, bruiloften en partijen in de tuin met barterras zullen blijven. Nieuw is vanaf volgend jaar de dinsdag als openingsdag, vanaf januari is het hier enkel nog op woensdag gesloten. De nieuwe eigenaar houdt ook de maandagopening in stand. “Want dat beginnen mensen steeds meer te ontdekken”, verklaart Dieks, die wel de wens heeft om het team te versterken met een extra kok.

Binnen de bistro met 45 zitplaatsen en een menukaart met vooral veel vleesspecialiteiten zal hij veel op de vertrouwde voet voortzetten, ook op aanraden van Jansen. “Het concept staat en is heel sterk, dat moet je niet willen veranderen”, aldus de hier afzwaaiende ondernemer. Aan motivatie bij zijn opvolger geen gebrek. “Spannend? Ik zie het als een heel mooie uitdaging”, zegt Dieks. “Mijn doel is om creatief te blijven, om steeds weer nieuwe dingen te bedenken en het zo verder uit te bouwen, daar heb ik heel veel zin in.”

Kijkt u om u heen, dan proeft u de sfeer van de vroegere smidswerkplaats.

U kunt bij ons gezellig borrelen of a la carte eten

U kunt bij ons gezellig borrelen of a la carte eten

Waar vroeger de smid het ijzer smeedde, brandt nu het vuur van de grill en zijn onze koks aan het werk. Dankzij onze open keuken kunt u het allemaal aanschouwen terwijl u lekker tafelt met familie of vrienden. Kijkt u om u heen, dan proeft u de sfeer van de vroegere smidswerkplaats. Zo zijn de binnenmuren nog geheel intact. Is het lekker weer? Dan loopt u vanuit onze bistro zo naar buiten om te ‘loungen’ in onze prachtige tuin.

Bistro

Waar vroeger de smid het ijzer smeedde, brandt nu het vuur van de grill in onze open keuken. Bekijk onze menu kaarten en neem alvast een kijkje binnen.

bbq | grill

Bekijk onze BBQ arrangementen ‘De Smid’ en ‘IJzersterk’ en scroll door het menu voor onze heerlijke gerechten van de grill.

lounge

Ontdek onze sfeervolle deels overdekte tuin. Wist u dat er zelfs getrouwd kan worden op onze locatie?

Kom Genieten

Bekijk uw favoriete gerecht

U kunt bij ons gezellig borrelen of a la carte eten, maar wij bieden ook de uitgelezen mogelijkheid voor een feest of trouwerij!