Het pand van Bistro de Smederij

Bistro De Smederij is onderdeel van een echt familiebedrijf. Tegenover de bistro runnen Marco en Wilma Jansen eetcafé Jansen & Jansen. Zowel de bistro als het eetcafé en het café draaien dankzij een fantastisch team, waarvan ook zoon Sem en dochter Bo Jansen deel uitmaken. Sem als kok, Bo in de bediening.

“We hebben altijd al een klik gehad met deze smederij”

Aanvankelijk runde Marco Jansen het geheel hier samen met zijn vader Richard. De twee begonnen in 2014 met eetcafé Jansen & Jansen. In 2018 kwam daar café De Jongens bij en kwam Raymond Jolij het team van ondernemers versterken. In het verleden timmerden vader en zoon Jansen al aan de weg met eetcafé De Groes in Zelhem. Hun Hengelose eetcafé werd door vakblad Misset Horeca al uitgeroepen tot ‘beste (eet)café van Gelderland’.

Inmiddels geniet Richard Jansen van zijn welverdiende pensioen. Hij hielp nog volop mee in de ontwikkeling van de nieuwe bistro. Vader en zoon hadden al heel lang het idee om ook in dit pand een horecazaak te starten. “We hebben altijd al een klik gehad met deze smederij”, vertelt Marco Jansen. “Het is mooi dat we zo’n authentiek en sfeervol gebouw intact kunnen houden. Wij kijken ernaar uit om de gasten in onze prachtige bistro te ontvangen.”

Kijkt u om u heen, dan proeft u de sfeer van de vroegere smidswerkplaats.

U kunt bij ons gezellig borrelen of a la carte eten

U kunt bij ons gezellig borrelen of a la carte eten

Waar vroeger de smid het ijzer smeedde, brandt nu het vuur van de grill en zijn onze koks aan het werk. Dankzij onze open keuken kunt u het allemaal aanschouwen terwijl u lekker tafelt met familie of vrienden. Kijkt u om u heen, dan proeft u de sfeer van de vroegere smidswerkplaats. Zo zijn de binnenmuren nog geheel intact. Is het lekker weer? Dan loopt u vanuit onze bistro zo naar buiten om te ‘loungen’ in onze prachtige tuin.

Bistro

Waar vroeger de smid het ijzer smeedde, brandt nu het vuur van de grill in onze open keuken. Bekijk onze menu kaarten en neem alvast een kijkje binnen.

bbq | grill

Bekijk onze BBQ arrangementen ‘De Smid’ en ‘IJzersterk’ en scroll door het menu voor onze heerlijke gerechten van de grill.

lounge

Ontdek onze sfeervolle deels overdekte tuin. Wist u dat er zelfs getrouwd kan worden op onze locatie?

Kom Genieten

Bekijk uw favoriete gerecht

U kunt bij ons gezellig borrelen of a la carte eten, maar wij bieden ook de uitgelezen mogelijkheid voor een feest of trouwerij!